Programunk célja, hogy a szülők és gyerekek élvezzék ezeket az órákat, és örömmel jöjjenek el újra úszkálni, edzeni. Igyekszünk arra, hogy felszabadultsággal, jó kedvel, felüdültséggel teljenek az órák, mely a gyermek egészségét biztosítsa, a szülő-gyermek kapcsolata minél intenzívebb, intimebb legyen.
A babaúszás, gyermekúszás célja a statisztikák szerint általános ellenállóképességük a betegségekkel szemben növekszik. A legújabb kutatások szerint ez meglepő módon annak köszönhető, hogy a csecsemők, gyerekek elkezdenek közösségbe járni, és az immunrendszere olyan ingereket kap, melyek korábban és erőteljesebb emelkedést indítanak el ellenanyag-szintjében.
Ennek késői hatása akár egész életre szól. Szerepe van a ritkább megbetegedésekben a jobb és gyorsabb mozgásszervi és testi fejlődésnek. Egyértelműen ritkulnak a légzőszervi megbetegedések, és az esetlegesen jelentkezők is enyhébb lefolyásúak.
A foglalkozásokra rendszeresen járó gyerekek tartása, mozgásfejlődése, megjelenése jobb a kortársainál. Az átlagosnál jóval korábban sokszor már 3 éves kor előtt képesek beilleszkedni a csoportos úszásoktatás keretei közé, és ott érdemi munkát végezni, ezáltal évekkel korábban jutnak el a készség-szintű úszó tudásig.
Célunk még az önmentő képesség megtanítása, veszélyérzet kialakítása, s a gyermekben a reális önértékelés kialakítása.
Az úszásterápia a mozgásszervi megbetegedésekben, a légzőszervi , enyhébb keringési megbetegedésekben, szívritmus zavarokkal született gyerekeknél nagy segítséget nyújt.
A programban részt vevő gyerekek gyorsabban és jobban szocializálódnak, kiegyensúlyozottabbak, tanulmányi eredményeik jobb. Mindezekhez segítségünkre lesznek a védőnők, akik tudásukkal hasznos tanácsokkal látják el a szülőket.